About Me

ARMETRA on Page (So Far…)

Orang tua awak mengamanatkan awak sebuah nama, ARMETRA.. Satu kata nama yang diambil dari 3 bahasa berbeda, unik dan sederhana, namun sarat makna.. Awak biasa atau sering dipanggil Armet..

Anak ke-3 dari 5 saudara/i, lahir di Bukittinggi tahun 1986.. Awak lahir & dibesarkan di ranah minang, di tepi kota Bukittinggi, Sumatera Barat sana. Tepatnya di desa (sekarang Nagari) Panampuang, Kec.Ampek Angkek, Kabupaten Agam..

Awak belajar membaca dan mulai meraba dunia (hi3..) di dua SD, SDN 47 Panampuang & SDN 36 Limo Balai, Tanjuang Medan. Lalu, lanjut ke SLTP N 1 Ampek Angkek. Dari SD sampai lulus SLTP, sepulang sekolah, awak lebih sering ke sawah membantu orang tua, dan malamnya ke surau belajar mengaji seperti anak-anak lainnya. Dan, kalau di sekolah, sepertinya awak lebih di-cap teman-teman sebagi anak “student” dan jadi murid kesayangan guru (ha3..) 🙂

Trus, awak masuk SMA di salah satu sekolah ternama di Sumatera Barat sana, SMA N 1 Bukittinggi, terhitung sebagai angkatan 2004..Menjalani masa remaja dengan segala cerita, dari hal-hal yang “kacau” hingga hal-hal yang sangat baik..

Lalu, Allah pun dengan sayang-Nya menjadikan awak lulus SPMB di Institut Teknologi Bandung / ITB (yang “katanya sih”, terbaik di negeri ini), jurusan Mechanical Engineering (Teknik Mesin). Selama kuliah, awak lebih fokus pada aktivitas perkuliahan, dan terlibat dalam aktivitas proyek dosen, sekaligus jadi AsDos, dan kadang jadi guru privat mengajar anak-anak SMA. Ya lumayan, buat nambal kiriman orang tua, hehehe. Alhamdulillah, akhirnya awak mampu memberi hadiah pada orang tua, hadiah berupa momen kelulusan wisuda. Mama-Papa, anakmu jadi “Tukang Insinyur” juga (seperti film si Doel) 🙂

Sekarang, atas izin-Nya, awak berkarir jadi Piping/Pipeline Engineer di dunia industri Oil & Gas. Dan, karena izin-Nya juga, awak dapat “Go International”, bekarir mencari rezekinya ke Middle East di Abu Dhabi, United Arab Emirates (UAE).

Dunia kerja Engineering Oil & Gas memang benar-benar dinamis, detailed-oriented, penuh tantangan, dan tentu saja banyak suka-duka nya. Sehingga, menjadikan hidup awak penuh warna, banyak cerita, banyak tangis & tawa, dan banyak petualangan, dan bertemu dengan orang-orang baru. Dan, semua itu sungguh sangat membantu diri dalam pendewasaan, belajar & berkembang menjadi profesional yang mandiri. Yep, disyukuri dan dijalani… ^_^

Moto hidup dan inspirasi awak adalah Q.S Ar-Rahmaan,
“Fabiayyi âlâ’i Rabbikumâ tukadzdzi bân”, “Maka nikmat Tuhan kamu yang manakah yang kamu dustakan?”…


“To be nobody but yourself, in a world which is doing its best,
night and day, to make you everybody else…”
“…means to fight the hardest battle,
which any human being can fight…”
“…and never stop fighting.”
This part of my life…this little part…
is called “Happiness”..

38 Responses to About Me

  1. ALdemart says:

    da baa caro mambuek nyo?????

  2. Keduax wak ma, ayo da mek ramaikan blog da mek jo komentar2 dari kawan2 minimal suruah urang sarumah untuk komentar di blog da mek, soalnya komentar itu saketeknyo memberikan semangat untuk menulis lebih banyak lagi.. Wak tunggu tulisan2 yang lain

  3. Ebz says:

    Hai, armet.. pa kbr? sadang sibuk apo kini,uda?hehe..kapan ni blajar bahasa minang lagi?hehe..

  4. armetra says:

    @Pencari Kebenaran (Soni)
    hahahaha..Wak dak maarok-an komen doh Son…
    Cuma latihan nulis pake bahasa inggris se tujuannyo sabananyo..buliah tambah lancar stek…wuehehehehe…

    @Ebz..
    Makasih,Bi…Nah,kan udah mulai bisa tuh bahasa minangnya..gak ada sibuk apa2 nih, cuma sibuk hunting2 kerja, walopun gak bisa di bilang “sibuk” juga..hehehehehe…

  5. april says:

    u r more than i know…..u r so different…..smart,religiuos,wise,mature…is that u?????…….i hope so…

    • armetra says:

      April..?? Whaw, your name sounds cute (kind of), yet also so western to me, he3… 🙂

      Thank you for your compliment, even I’m not quite so sure about that..
      Although it depends on point of view, I do hope that is me…

      And, I really appreciate it a lot for your time walking on my blog..
      Really, I do… 🙂

  6. Sari says:

    Wew,salut deh..tnyata anak2 smunsa kreatif smua..^^..
    Keep up ur spirit ya,keep write down n share new idea ya..

    • armetra says:

      Makasih2..Makasih jg buat waktunya dah mau jalan2 ke sini..
      Salam kenal yak.. 🙂
      Namanya Sari yak..?? Uni..?? atau..??? 🙂

      Yup, Insya Allah tetap berbagi, dan mudah2-an (Uni)Sari nggak bosan pula jalan2 k sini… 🙂

  7. febi says:

    wah…blog walking batamu blog iko..dan seperti kenal samo “armetra”…orang yang sama kah? karena jarang-jarang namo “armetra”:D soo..great..meaningfull..

    • armetra says:

      Eh, Ni Febi… 🙂

      Pasti dunk urang nan samo…Cubo ajo search di google, pasti yang namony “armetra” tu cuma surang…ha3…

      Sip, mokasih lah jalan2 kamari, Ni… 🙂

  8. nalfira says:

    Sato sa kaki dinda. Awak mambukak profil dinda ko wakatu sadang mam-browsing foto tantang panampuang. Tacilak nampak dek awak foto dinda ko. Mungkin ko urang panampuang mah nyia awak. ruponyo iyo.
    Dek lah cukuik lamo juo pai maninggakan kampuang, (walaupun rantau sajangka-nyo) yo banyak nan dak tantu dek awak doh apo lai adiak-adiak nan sa-umua jo si Met ko.
    Rancak awak batanyo, dek urang panampuang dima rumah si Met?, apo suku? dan sia niniak mamaknyo. dan dima kini berdomisili.

    Awak urang panampuang pulo. Kampuang di Rawang. Suku Tanjuang. Niniak mamak awak Datuak Rajo Endah.

    Tarimo kasih,

    • armetra says:

      @Pak Nalfira : Salamaik datang di “rumah” ambo yo, Pak..Mokasih banyak lah “singgah” kamari..

      Ondeh, ko iyo kebetulan bana bantuaknyo, Pak… Sa-Rumah Gadang kito bantuaknyo… Ambo di Panampuang-nyo di Parik Panjang, suku Tanjuang lho, Datuak Rajo Endah… Rumah Ambo di sabalah kantua desa Panampuang lamo (kantua jorong Surau Labuah kini)..

      Kini Ambo sadang tugas penempatan project di Palembang, Pak… Baru sekitar 5 bulan-an di siko…

  9. Victoria says:

    You are my inspiration, I possess few blogs and often run out from post :). “Follow your inclinations with due regard to the policeman round the corner.” by W. Somerset Maugham.

  10. Isabel says:

    I believe this internet site contains some very wonderful information for everyone. “Philosophy triumphs easily over past evils and future evils but present evils triumph over it.” by La Rochefoucauld.

  11. armetra says:

    To Victoria & Isabel :

    I just want to welcome you here.. Thank you for your visit, and hope it is a good read for you… 🙂

  12. I am extremely impressed with your writing skills as well as with the layout on your blog. Is this a paid theme or did you customize it yourself? Either way keep up the nice quality writing, it’s rare to see a great blog like this one nowadays…

  13. boopathi says:

    hai how r u? i read ur blog. i am also piping engineer. can i have ur email id pls?

  14. Sunday Brong says:

    Actually like your websites details! Undoubtedly a wonderful offer of knowledge that’s extraordinarily helpful. Stick with it to hold publishing and i’m gonna proceed studying by means of! Cheers.

  15. Just killing some in between class time on Digg and I found your article . Not normally what I choose to examine, nevertheless it was completely worth my time. Thanks.

  16. Respect to post author, some fantastic information .

  17. noni says:

    Does your website have a contact page? I’m having a tough time locating it but, I’d like to send you an e-mail. I’ve got some recommendations for your blog you might be interested in hearing. Either way, great blog and I look forward to seeing it grow over time.

  18. armetra says:

    @Sigonblues.com : Thank you, and hopefully you enjoy my writing..

    @Noni : Well, I didn’t publish my contact here. But, you can view my professional profile on Linkedin regarding my email. Thanks 🙂

  19. Woah! I’m really enjoying the template/theme of this website. It’s simple, yet effective. A lot of times it’s challenging to get that “perfect balance” between usability and visual appearance. I must say you’ve done a excellent job with this. Additionally, the blog loads very quick for me on Opera. Exceptional Blog!

  20. Serena Pines says:

    I enjoy the efforts you have put in this, thanks for all the great posts.

  21. Dino Baroldy says:

    Pretty nice post. I just stumbled upon your weblog and wanted to mention that I have truly loved surfing around your weblog posts. In any case I will be subscribing for your rss feed and I’m hoping you write once more soon!

  22. Garrett Mcoy says:

    I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, let alone the content. You are an expert in this topic!

  23. Chris Manely says:

    Hi! Someone in my Facebook group shared this website with us so I came to look it over. I’m definitely enjoying the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Excellent blog and brilliant design.

  24. I would like to thank you for the efforts you’ve put in writing this site. I’m hoping the same high-grade web site post from you in the upcoming as well. In fact your creative writing abilities has encouraged me to get my own web site now. Actually the blogging is spreading its wings fast. Your write up is a good example of it.

  25. Sol Dowey says:

    Please let me know if you’re looking for a writer for your site. You have some really great posts and I think I would be a good asset. If you ever want to take some of the load off, I’d love to write some content for your blog in exchange for a link back to mine. Please shoot me an e-mail if interested. Cheers!

  26. Micki Zerby says:

    I have been browsing online more than three hours today, yet I never found any interesting article like yours. It’s pretty worth enough for me. In my view, if all webmasters and bloggers made good content as you did, the web will be a lot more useful than ever before.

  27. Pete Bjorn says:

    I just want to tell you that I am new to blogging and honestly enjoyed your web site. Probably I’m going to bookmark your website . You surely come with exceptional articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your blog site.

  28. Issac Maez says:

    I simply want to mention I am beginner to blogging and site-building and absolutely enjoyed this web site. Likely I’m likely to bookmark your website . You absolutely have fabulous articles. Bless you for sharing your blog.

  29. shawn marsh says:

    Hi,

    I found your blog “” and interested in paid post. Let me know if you are interested then I will give you more details.if u r intrested then mail mai in my i.d.thanks

    Regards

  30. Pingback: Google

Leave a Reply to shawn marsh Cancel reply